Arabalarda En Yaygın 7 Arıza Nedeni

Arabanızın ne zaman bir sorun yaşayacağını asla bilemezsiniz, ancak yolda bozulmaya neden olan bazı genel sorunlar vardır. Riskleri nasıl en aza indirebiliriz aşağıda açıklanmıştır…

 0
Arabalarda En Yaygın 7 Arıza Nedeni

1. Bitmiş veya arızalı bir akü

Akü  sorunu, genellikle arıza sorunlarının ana nedenidir.

Arabanızdaki akü  aşağıdaki durumlarda boş veya eskimiş  olabilir:


Başlamak normalden uzun sürüyor
Anahtarı çevirdiğinizde başlamıyor
Sürüş sırasında kırmızı pil uyarı ışığını görüntüler.
Bataryanızı şarjlı tutmak için düzenli sürüş önemlidir, ancak kısa yolculuklar genellikle yeterli gücü sağlamaz. 

Unutmayın, piller sonsuza kadar dayanmaz - genellikle birkaç yılda bir değiştirilmeleri gerekir.

2. Alternatör sorunu

Alternatör olmadan akü motor tarafından şarj edilemez. Bataryanızın depolanan gücü elektriğin bir süre çalışmaya devam etmesi için yeterli olsa da, alternatörünüz çalışmayı durdurursa bataryanız sonunda boşalacaktır.

Alternatörünüzün bakımını yapmanın belirli bir yolu yoktur, ancak gücün olması gerektiği kadar olmadığını fark ederseniz (kısık farlar, yavaş silecekler, titreyen ön panel  veya ateşleme uyarı ışığınızın yandığını), durun ve yardım alın.

3. Hasarlı lastikler veya jant


Patlamadan kaynaklanan patlak bir lastik, çok yaygın bir bozulma nedenidir. Yol yüzeyinde görünmeyen bir çukur veya enkaz, lastiklerinize veya tekerleklerinize zarar verirse, durup hasar kontrolü dışında yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.

Bununla birlikte, bakımı iyi yapılmamış lastiklerin sorun yaşama olasılığı daha yüksektir. Lastiklerinizi düzenli olarak kontrol edin, diş derinliğinin en az 1,6 mm olduğundan ve doğru basınca şişirildiğinden emin olun. Bu konudayken, aşınma kalıplarına bakın. Lastiklerin eşit olmayan şekilde aşınması, tekerleklerinizin düzgün hizalanmadığını gösterebilir.

Yeni arabalarda her zaman yedek lastik bulunmaz, ancak eğer varsa, diğer dördü ile aynı iyi durumda olduğundan ve krikonuzun ve tüm kilitli bijon anahtarlarınızın acil bir durumda kullanıma hazır olarak saklandığından emin olun. .

4. Elektrik sorunu


Arabanızın elektrik sistemi, farlardan stereoya kadar her şeyi kontrol eden bir dizi devre içerir. Yanmış ampuller, hatalı kablolar, yanmış sigortalar veya aşınma ve yıpranma nedeniyle sorunlar ortaya çıkabilir.

Bir multimetre  kullanarak arızanın nerede olduğunu tespit etmek mümkün olsa da, patlamış bir ampul gibi bariz bir sorun değilse, bir uzmandan yardım isteyebilirsiniz. Eğitimli bir teknisyen, elektrik sisteminin tam bir analizini çalıştırabilir ve size ne yapmanız gerektiği konusunda tavsiyede bulunabilir.

5. Tuşlar ve alarmlar


Anahtarlarımızı arabada kilitlemek, merkezi kilitleme sayesinde bir zamanlar olduğundan daha zor olsa da imkansız değil. Alarmlar ve hareketsizleştiriciler her zamankinden daha karmaşık hale gelirken, birçok insan kendi arabalarına binemedikleri zaman yardım çağırmak zorunda kalıyor.

Bu günlerde, araba anahtarları genellikle arabanızın çalınmasını durdurmak için tasarlanmış bir mikroçip içerir - kaybetmeniz durumunda yedek parçayı güvenli bir yerde saklamak için başka bir iyi neden.

6. Yanlış yakıt


AA'nın verilerine göre, yılda yaklaşık 133.000 sürücü arabalarına yanlış yakıt koyuyor. Yanlışlıkla dizel aracınıza benzin (veya benzinli arabanıza dizel) koyarsanız, ne kadar hızlı hareket ederseniz o kadar iyidir. Motoru çalıştırmazsanız, muhtemelen sadece yakıtın pompalanması ve değiştirilmesi gerekecektir.

Motoru çalıştırdıysanız veya yanlış yakıt aldıktan sonra herhangi bir mesafe sürdüyseniz, işler biraz daha karmaşık hale gelir. 

7. Manuel araçlarda debriyaj kabloları


Manuel bir araba kullanıyorsanız, her vites değiştirdiğinizde debriyaj teli baskı altına girer. Debriyajın ayağınızın altında nasıl hissettiğini fark ederseniz, görmezden gelmeyin. Arabanızı bir garaja götürün ve kontrol ettirin. Sürüş sırasında kablo kırılırsa, güvenli bir yerde kenara çekin ve yardımı arayın.

Senin Tepkin Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow