Astımı olanlar ekstra dikkat etmeli! Özellikle kış aylarında dikkat edilmesi gerekenler
Astımı olanlar aman dikkat! Astım hastalığından kurtulmak için neler yapılmalı? işte detaylar...
Astım hastalığı insanların nefes almasını güç hale getiren bir kronik hastalıktır. Bu hastalığa yakalanan pek çok insan etkisinden kolay kolay kurtulamamaktadır. Kimi insanlarda çok hafif düzeyde görülürken kimi insanlarda da çok şiddetli görülmektedir. Özellikle kış aylarının gelmesiyle beraber solunum yollarında meydana gelen tıkanmalar neticesinde astım daha da artmaktadır. Onun için pek çok uzman astımı olanları uyarmaktadır.
Astım hastaları yılın her döneminde sağlıklarına özenle dikkat etmeleri ve tedbirlerini almaları gerekmektedir. Bilhassa kış ayları geldiğinde ekstra dikkat etmekte oldukça fayda vardır. Çünkü soğuk ve kuru havaların solunması pek çok probleme kapı araladığından astımı olanlar için hiç istenmeyen sorunlara yol açabilmektedir. Özellikle solunum yolu enfeksiyonunun baş göstermesi astım hastaları için adeta bir kabus gibidir. Onun için mutlaka önem alınmalı ve bu aylarda daha temkinli hareket etmek gerekmektedir.
Pek çok Göğüs Hastalıkları Uzmanı astım hastalığı olanların kendilerini koruması gerektiğini belirtmekte ve bu konuda birden fazla uyarıda bulunmaktadırlar. Özellikle grip ve nezle gibi hastalıklar astımın şiddetini arttırabileceği için mutlaka bu konuda çok temkinli olmak gerekmektedir. Kapalı ve havasız alanlardan olabildiğince kaçınılmalıdır. Ayrıca soğuk havalarda egzersiz yapılmaması sağlık açsından oldukça özem arz etmektedir. Pek çok uzman hekim astımın etkilerini azaltmak için şu yolları tavsiye etmektedir:
→ Bol bol su içmek.
→ Kapalı ve havasız ortamlardan uzak durmak.
→ Sigara ve alkol gibi pek çok toksin maddeden (zararlı madde) uzak durmak.
→ Evde meydana gelen toz, küf ve rutubet gibi sorunların ortadan kaldırılması gerekmektedir.
→ Temiz havada burundan nefes almak.
→ Topluluk içinde maske takmak.
Astım hastalığından kurtulmak ve etkilerini en aza indirmek için bu ve buna benzer daha pek çok yol bulunmaktadır. Tüm bunlar astımın şiddetini olabildiğince aza indirmek içindir. Bu tedbirler yılın her döneminde yapılabilir. Ancak astım hastalığı kış aylarında daha fazla görüldüğü için özellikle havalar soğumaya başladığında bu adımları uygulamak vücut sağlığı açısından son derece önemlidir.
Senin Tepkin Nedir?






