Bir İnsana Takıntılı Olmaktan Nasıl Kurtulunur
Kişiye takıntılı olmak değildir aslında bu, onun hissettirdiği hislere bağımlı olmaktır. Başka birinde o hisleri yaşayamayacağı düşüncesi ile birlikte kendini tamamen o kişiye bağlı kılmaktır.

Takıntılı olan kişinin gözleri o kişiden başkasını görmez, düşünceleri hep onunla ilgilidir kısacası onu hayatının merkezine almıştır. İnsan hayatının merkezine kendisini değilde bir başkasını alırsa kendini zamanla daha değersiz hisseder ve merkezde olan kişiyi gözünde gittikçe büyütmeye başlar, kendi benliğini gittikçe kaybeder. Peki böyle durumdan kurtulmak için neler yapılmalı diyorsunuzdur.
İlk adım olarak merkeze kendinizi koyun, bir başkasını değil. Kendiniz için bir şeyler yapın, hayatınızdaki başrol sizsiniz ama sürekli karşı taraf için çabalıyorsunuz. Filmleri veya dizileri düşünün hangi başrol sürekli yan rol için çabalıyor? Eğer çabalıyorsa bilinki o başrol sonlara doğru kendisi için çabalayacaktır.
Kafanızı dağıtacak hobiler edinin. Bu hobiler uzun uğraş gerektiren hobilerden olmalı diye düşünüyorum, sürekliliği olsun ki sizlerde boş zamanlarınızda o hobiyle ilgilenin.
Kişisel bakıma zaman ayırın. Kendinize bakım yapmak sizi daha mutlu bir frekansa sokacaktır, zamanlada bu bakımların karşılığını aldıkçada kendinize teşekkür edeceksiniz.
Temizlik yapın. Off bu nasıl bir madde diye düşünmeyin, tozlardan arınmak bile insanın psikolojisini olumlu yönde etkiler. Basit bir temizlik değildir aslında bu düşüncelerinizin temizliğidir.
Meditasyon yapmak. Bence en çok işe yarayanlardan biriside budur, mesela takıntılı olduğunuz kişiye bağ koparma meditasyonu yapabilirsiniz, korkmanıza gerek yok bu meditasyon sadece düşünce gücüyle yapılıyor, başka bir materyalle olanları yapmayınız.
Senin Tepkin Nedir?






