C PROGRAMLAMA NEDİR? C PROGRAMLAMA KULLANIM ALANLARI VE ÖRNEKLERİ
Bugünkü yazımız da C programlama nedir? Kullanım alanları ve örnekleri konusunu sizlere sunacağız.

C PROGRAMLAMA NEDİR? C PROGRAMLAMA KULLANIM ALANLARI VE ÖRNEKLERİ
Bugünkü yazımız da C programlama nedir? Kullanım alanları ve örnekleri konusunu sizlere sunacağız.
C dilinin temeli, Martin Richards tarafından geliştirilen BCPL dili ile atılmıştır. Ardından, BCPL dilinden esinlenen Ken Thompson, B dilini yarattı. B dili, C dili yaratma basamağı olarak kullanılır. Daha sonra C dili Brian Kernighan ve Dennis Ritchie tarafından geliştirildi.
C PROGLAMLAMA NEDİR?
C dilinde kullanılan standart, Brian Kernighan ve Dennis Ritchie'nin "The C Programming Language" kitabında da belirtilen 1983 yılına kadar uygulandı. 1983 yılında, C için gerekli olan yeni standardı belirlemek için bir komite toplandı Zamanla standart giderek daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı ve komite ANSI C standardı adı verilen bir standart oluşturdu. Burada kullanılan ANSI sözcüğü, "Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü" nün kısaltmasıdır. 1983'ten beri ANSI C standardı dünya çapında C programlama dilinde kullanılmaktadır. Bugün, C dilinin bu sürümüne "ANSI C" veya "C89" adı verilmektedir. ANSI C standardı belirlendikten sonra, tüm C derleyicileri bu özelliği sağlamak için piyasaya sürülmeye hazırdır. 1990'da ANSI C, ISO'ya yeniden uyarlandı ve ISO / IEC 9899: 1990 gibi bazı küçük değişiklikler yapıldı. Bu versiyona "C90" adı verilir. 2000 yılında ANSI, ISO / IEC 9899: 1990 standardını revize etti ve "C99" adlı bir standart yayınladı. 12 Ağustos 2011'de yayınlanan C11 standardı, C programlama diline ve kitaplıklarına yeni özellikler ekledi. Bu sürüm, C ++ programlama diliyle uyumluluğu artırır. Bugün kullanılan C programlama dilinin en son standart biçimidir. Haziran 2018'de yayınlanan C18 C programlama dilinin mevcut standardıdır. Standart yeni özellikler eklemiyor, sadece C11 hatalarının teknik düzeltmelerini ve açıklamalarını ekliyor. Bunları assembler aracılığıyla makine koduna dönüştürebiliriz, böylece assembly dilinde yazılan kodu kullanabiliriz. Ancak programlama için assemblydilinde kod yazmanın zor olması ve uzun zaman alması nedeniyle günümüzde kullanılan üst düzey diller oluşturulmuştur. Üst düzey diller, programlamayı daha kolay ve daha hızlı hale getirir. Ancak, bu sefer üretilen programın etkinliği azaldı. C dili, assembly dilinin işlevlerini üst düzey dillerin hızlı ve kolay programlama işlevleriyle birleştirerek kullanıcılar için çok pratik bir ortam sağlar. Bu nedenle, C diline olan günlük talep artmaktadır.
C PROGRAMLAMA KULLANIM ALANLARI VE ÖRNEKLERİ
Düşük seviyeli programlama dilleri: Bilgisayarların, makinelerin ve montaj dillerinin ilk günlerinde kullanılıyordu ve bu dillerin kullanılması zordu. Makine dili, geliştirilen en eski programlama dilidir. Makine dilinde yazılan tüm komutlar 0 ve 1'den oluşur. Tüm talimatlar en ayrıntılı şekilde açıklanır ve ikili sayı sistemi kullanılarak kodlanır. Bu dillerin kullanılması zordur. Makine dillerine yakın olan bu diller ve diller, düşük seviyeli programlama dilleri olarak kabul edilir. Üst düzey programlama dilleri: Bu dillerin öğrenilmesi ve yazılması daha kolaydır. Bu diller ayrıca daha iyi sonuçlar sağlar. Bu yüksek seviyeli dilde yazılmış programlar makine diline çevrilmelidir. Çok yüksek seviyeli programlama dilleri: Bu dillerin temel özelliği, kullanıcıların yöntemleri değil, bilgisayarları nasıl işlediklerini ifade etmelerine izin vermeleridir. Programı yeni öğrenmeye başlayanlar, basit kontrol yapılarını ve döngü örneklerini çözebilirler. Genellikle bu dil ile konsol uygulama geliştirme, Web servis yazma, mobil uygulama geliştirme, Windows uygulama geliştirme ve ASP.NET uygulama geliştirme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Yazılım dili;
Yazılabilir sürücüler: Sürücüler veya sürücüler, sysuzantılı dosyaların adlarıdır.Bu dosyalar sistem üzerinde tam yetkiye sahiptir ve ring 0 olarak adlandırılan sistemin merkezinde çalışır. Sürücü, C yazılım dilinde yazılabilir.
Gömülü sistemler kodlanabilir: Bilgisayarları, bulaşık makinelerini, çamaşır makinelerini ve diğer makineleri C dili ile kodlayabiliriz. Bu makinelerin beyinlerini kodlamak için C kullanılarak yönetilebilir.
Grafik ve oyun yazabilir: Oyun yazmak için C yazılım dilini kullanabilirsiniz. Örneğin; satranç, zıplayan top, okçuluk vb. C # yardımı ile oyun yazabiliriz. Bu dili çeşitli grafik ve oyun uygulamalarının geliştirilmesinde kullanabilirsiniz.
Yazılabilir işletim sistemi: Windows programları, Unix çekirdekleri, çoğu Android işletim sistemi ve işletim sistemi uygulaması C programlama dilinde yazılmıştır.
Robotlar üretilebilir: Arduino gibi mikrodenetleyicikartlar yardımı ile gerekli donanımı programlayabilirsiniz.
Hesaplamaları basitleştirebilir: C #, algoritmaları ve veri yapılarını hızla uygular. Programda hızlı hesaplamalar yapılmasını kolaylaştırır. C, yüksek derecede hesaplama gerektiren uygulamalar için kullanılır.
Senin Tepkin Nedir?






