En İyi Online Webmaster Araçları
Özellikle net üzerinden çalışanların işlerini kolaylaştıracak, hızlandıracak ve hatta geliştirebilecek benim de sürekli olarak kullandığım online araçları bu yazıda paylaştım.

Özellikle net üzerinden çalışanların işlerini kolaylaştıracak, hızlandıracak ve hatta geliştirebilecek benim de sürekli olarak kullandığım online araçları bu yazıda paylaştım.
Bu araçların hepsini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Fakat bazıları ek özellikler için ücret talep etmektedir.
Burada atladığım, yazmadığım ve sizlerin bildiği bir araç varsa en aşağıdan yorum olarak bana iletebilirsiniz. En kısa sürede yazıya eklerim.
RoboForm password supervisor : Sizin de birçok sitede üyeliğiniz varsa ve çoğu zaman şifrelerinizi hatırlamakta güçlük çekiyorsanız length bir şifre yöneticisi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Evet, roboform bir şifre yöneticisidir ve şifrelerinizi on-line ortamda güvenle saklamanızı sağlar.
1Password : Bir başka şifre yöneticisi yazılımıdır ve en iyilerinden biridir.
Grammarly : İngilizce olarak yazdığınız metinlerde (mail, weblog yazısı vs. ) yaptığınız dil bilgisi hatalarını gösteren yardımcı bir araçtır. Tarayıcınıza eklenti olarak hızlıca yükleyebilirsiniz.
Searchmetrics : search engine marketing aracıdır. İstediğiniz sitenin search engine optimization performansı hakkında bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Gtmetrix : Sitenizin performansını analiz etmenizi sağlar.
Bit.Ly : Uzun linkleri kısaltmanızı sağlayan ve kısalttığınız bu linklerin istatistiklerini sunan bir servistir.
Worth of web : Bir internet sitesinin ortalama değerini ölçen bir servistir. Ancak her web site için doğru sonuçlar vermiyor. Bazen çok uçuk rakamlar çıkabiliyor.
Google mobil uyumluluk testi aracı : Sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını öğrenebilir ve sitenizin mobil tasarım hatalarını tespit edebilirsiniz.
Google PageSpeed Insights : Google’da üst sıralara çıkmak için sitemizin oldukça hızlı açılıyor olması gerekir. Sitenizin hızını bu araçla google tarafından kontrol edebilirsiniz.
Ayrıca sitenizi yavaşlatan sorunları da tespit edebilirsiniz.
Keywordtool.Io : Anahtar kelime araştırması yapmak için kullanılan bir araçtır.
Siteye gittikten sonra bir anahtar kelime yazıyorsunuz ve o anahtar kelime ile alakalı onlarca, yüzlerce kelime listeliyor.
BuiltWith Technology : Bir sitenin alt yapısını yani hangi yazılım teknolojilerini kullandığını öğrenebilirsiniz.
Down for each one or justme : Bir siteye yalnızca siz mi ulaşamıyorsunuz yoksa bu web site gerçekten kapalı mı? Bu sorunun cevabını bu araçla öğrenebilirsiniz.
Remove BG : Resimde bulunan birinin veya bir nesnenin arka planını çok kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz.
Google market finder : Bütün dünyaya hizmet vermek gibi bir düşünceniz varsa marketplace finder ile pazar araştırması yapabilirsiniz.
Who is web hosting this : Bir sitenin hangi web hosting firmasıyla çalıştığını öğrenebilirsiniz.
Google trends : Google’da yapılan en popüler aramaları takip edebilir ve konulara yönelik içerikler oluşturabilirsiniz.
Canva : Sosyal medya hesaplarınızda paylaşım yapmak üzere çok kolay bir şekilde görsel tasarımlar oluşturabilirsiniz.
Lightshot : İnternet tarayıcınıza eklenti olarak yükleyebileceğiniz ve istediğiniz zaman ekran görüntüsü alıp hızlı bir upload edebileceğiniz ekran görüntüsü aracıdır.
Copyscape : Sitenizdeki içeriğin başka bir web page tarafından kopyalanıp kopyalanmadığını öğrenebilirsiniz.
Alexa : Amazon tarafından yönetilen ve web sitelerin trafikleriyle ilgili hızlıca bilgi edinebileceğiniz bir servistir. İnternet tarayıcınıza eklenti olarak da yükleyebilirsiniz.
Neomam trend map : Tıpkı google traits’deki gibi google’da en çok aranan kelimeleri öğrenebilirsiniz. Fakat neomam bu işi daha eğlenceli hale getirmiş diyebiliriz.
SimilarWeb : Web web site analizi için kullanabileceğiniz bir başka servis.
Pixlr : Resimlerinizi istediğiniz gibi düzenleyebileceğiniz oldukça kullanışlı bir araçtır.
Pingdom : Web sitelerinin hızlarını farklı lokasyonlardan check edebilirsiniz.
CodePen : HTML, CSS ve JS kodlarını test edebilir hatta bu kodları kaydedip paylaşabilirsiniz.
Domain scope : Bir net sitesi oluşturmak istediğinizde iyi bir alan adı fikri bulmakta zorlanıyorsanız area scope bu konu hakkında size yardımcı olabilir.
Senin Tepkin Nedir?






