IATA Ceo'su , Hava yolculuğunun 2023 yılına kadar kriz öncesi seviyelere dönmeyeceği konusunda uyarıyor
IATA nın Ceo su Alexandre de Juniac, pandeminin başlangıcından bu yana Avrupa ve ABD'de hava yolculuğu talebinin?'dan fazla düştüğünü söyledi.

IATA'nın Ceo su Alexandre de Juniac, pandeminin başlangıcından bu yana Avrupa ve ABD'de hava yolculuğu talebinin %90'dan fazla düştüğünü söyledi.
Kilitler ve seyahat kısıtlamaları uzatılırsa iyileşmenin daha da yavaşlayacağı konusunda uyardı.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ya göre, yolcu trafiğinin en az 2023 yılına kadar kriz öncesi seviyelere geri dönmeyeceğini tahmin ederken, koronavirüsten hava yolculuğu üzerindeki etki önümüzdeki yıllarda hissedilecek.
Dünya havayolları ticaret birliği, pandeminin başlangıcından bu yana Avrupa ve ABD'de hava yolculuğu talebinin% 90'dan fazla düştüğünü söyledi ve kilitlenmeler ve seyahat kısıtlamaları uzatılırsa toparlanmanın daha da yavaşlayacağı konusunda uyardı.
IATA’nın genel müdürü ve CEO'su Alexandre de Juniac Perşembe günü CNBC’nin "Squawk Box Europe" a verdiği demeçte, "Hükümetlerden sektörü yeniden başlatmak ve tekrar uçmak için aşamalı bir yaklaşıma sahip olmalarını istiyoruz" dedi.
Zorunlu karantina "yararsız" Ancak de Juniac, hükümetler yolcular için zorunlu 14 günlük karantina süreleri belirlerse, sektöre ivme kazandırmak için yapılan çabalar yok olacak.
"Hükümetlerle birlikte, insanları iki hafta alıkoyacak karantina önlemleri uygulamamalarını savunuyoruz" dedi.
Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, İspanya ve potansiyel olarak İngiltere de dahil olmak üzere çok sayıda ülke, uluslararası seyahat edenlerin varışta iki hafta süreyle, değişen derecelerde yaptırımla karantina almasını talep ediyor: Avustralya'da varışlar, 14 gün kalmaları gereken bir otele kadar eşlik ediliyor diğer ülkelerde ise evlerinde “kendi kendini karantinaya almaları” bekleniyor. Hong Kong, gelenlerin karantina alanlarından ayrılmamalarını sağlamak için takmaları gereken, devlet tarafından izlenen takip bilezikleri çıkardı. Bu tür politikalar kuşkusuz birçok insanı seyahat etmek istemekten caydıracaktır.
De Juniac, havayolları ve havalimanları sıkı temizlik ve izleme uygulamalarını sürdürdüğü sürece karantina önlemlerinin gerekli olmadığına inanıyor.
Uçmanın doğasına bakıldığında - çok sayıda insan dar bir alana sıkışmış, bagajları yükleyip kaldırıyor, uçak tuvaletlerini kullanıyor - her türlü virüs yayılmasının veya kontaminasyonun tamamen önlenebileceğini hayal etmek zor.
Uçaklardaki hava filtrelerinin güvenli havalandırma sağladığı , diğer yolcularla yüz yüze değil koltuk arkalarında oturmanın damlacık yayılmasını azalttığı ve zorunlu maskelerin kirlenmeyi daha da azaltacağı biliniyor.
De Juniac, yolcuların güvenliğinin önce geldiğini ve faaliyetlerin yeniden başlatılmasının nihayetinde hükümet kararlarına bağlı olduğunu vurguladı.
“Yolcular güvenli bir hijyen ve sağlık kontrolü süreci uygulamasını beklediğini düşünüyorum. Bu konuda hükümetlerle birlikte çalışıyoruz ”dedi.
Senin Tepkin Nedir?






