Küçük İşletmeniz için En İyi Google Sıralamasını Almanın 15 Yolu

Bir e-ticaret veya yerel işletme iseniz, yazının sonuna kadar gittiğinizden emin olun. Sadece sizin için bazı özel tüyolar ekledim!

 0
Küçük İşletmeniz için En İyi Google Sıralamasını Almanın 15 Yolu

Küçük işletme sitenizin arama motorlarında sıralanması konusunda sorun mu yaşıyorsunuz? Nereden başlayacağından bile emin değil misin? Bu gönderi, sitenizin uygun şekilde optimize edilmesini ve mümkün olan en kısa sürede sıralamaya başlamasını sağlamak için size 15 basit hack sağlayacaktır. Bu hacklar, bir yıldan daha kısa bir süre içinde her ay siteme milyonlarca çevrimiçi ziyaretçinin girmesini sağlamaya  yardımcı oldu.

Bir e-ticaret veya yerel işletme iseniz, yazının sonuna kadar gittiğinizden emin olun. Sadece sizin için bazı özel tüyolar ekledim!

1. Uzun biçimli içerik yazın.

Daha uzun içerik (2000+ kelime) ile yüksek sıralama arasında bir korelasyon vardır. Özellikle hedef kitlenizle alakalı konuları düşünün, ardından bu konunun her açısını kapsayan derinlemesine blog yazıları oluşturun. İçeriğinizin sıralanması için ne kadar uzun olması gerektiği konusunda birkaç çalışma yapılmıştır. Hepsi Google'ın ilk 10 sayfasında sıralanmak için sayfada en az 1100+ kelime olması gerektiğini gösterdi.

2. Google için bir site haritası yükleyin.

Bir XML site haritası, Google'a sitenizde tam olarak ne olduğunu gösterir. XML Site Haritası Oluşturucu'yu kullanarak kolayca bir tane oluşturabilir ve sitenize yükleyebilirsiniz.

3. 302 değil, 301 yönlendirmeleri kullandığınızdan emin olun.

301'ler, içeriğinizin kalıcı olarak taşındığını ve tüm SEO "özünün" ve sıralamalarının yeni sayfaya yeniden dağıtılması gerektiğini belirtir.

4. Google'ın sitenize erişimini istemeden engellemeyin.

Herhangi bir arama trafiği almıyorsanız, sitenizin bölümünü kontrol edin ve şuna benzer bir şey arayın:. Ayrıca robots.txt dosyanıza şöyle bir göz atın:

Kullanıcı aracısı: *
İzin verme: /

Bu yönergelerin her ikisi de arama motorlarına sitenizi taramamalarını veya dizine eklememelerini söyler. Dünyadaki tüm SEO hackleri siz bunları kaldırana kadar yardımcı olmayacaktır.

5. Mobil cihazlar için optimize edin.

Google'ın Mobil Uyumluluk aracı bu konuda yardımcı olabilir. Siteniz mobil uyumlu değilse, duyarlı bir tasarıma, mobil uygulamaya veya özel bir mobil siteye geçmeniz gerekir. Wordpress kullanıyorsanız, mobil ziyaretçileriniz için otomatik olarak bir mobil temaya geçmek için WPTouch eklentisini yükleyebilirsiniz.

6.Sitenizin tüm cihazlara hızlı bir şekilde yüklenmesi gerekiyor.

Sitenizin ana sayfalarının ne kadar hızlı yüklendiğini görmek için Google'ın PageSpeed Insights'ı kullanın. 

7. Açıklayıcı URL'ler kullanın.

URL'leriniz her zaman statik olmalı ve yalnızca rastgele harfler veya sayılar (dinamik URL'lerde bulacağınız gibi) değil, açıklayıcı anahtar kelimeler kullanmalıdır.

8. Mümkünse bir .com alanı kullanın.

En üst sıradaki sayfaların% 84'ünün üst düzey etki alanı  olarak .com'u kullanmaktadır. Anahtar kelimelerinizi alan adınızda kullanmak konusunda fazla endişelenmeyin; URL'nizi marka bilinci oluşturma amacıyla kullanmak çok daha önemlidir.

9. Kullanıcıları ve arama motorlarını ilgili ürünlere veya içeriğe yönlendirmek için dahili bağlantıları kullanın.

Belirli anahtar kelimeler için sıralama yapmak üzere anahtar kelime açısından zengin bağlantı metnini yapay olarak dahil etme konusunda endişelenmeyin. Bunun yerine, okuyucularınız için en anlamlı olacak doğal bağlantı metni kullanmaya odaklanın.

10. En önemli içeriğinizi kök alanınızda tutun.

En üst sıralarda yer alan sayfaların çoğu, bir alt alan yerine bir sitenin kök alanında bulunur.

11. Başlık etiketleri hala önemlidir.

Kullanıcılara ve arama motorlarına sayfanın ne hakkında olduğunu anlatmak için sitenizin her sayfasının benzersiz, açıklayıcı bir başlık etiketi kullandığından emin olun. Sitenizin başlık etiketleriyle ilgili olası sorunlar olup olmadığını görmek için Google Web Yöneticisi hesabınızdaki HTML İyileştirmeleri raporuna bakın.

12. Aramada zengin snippet'leri göstermek için schema.org'u kullanın.

Bu işaretlemeyi sitenize ekleyerek, Google'a sitenizin neyle ilgili olduğu konusunda daha iyi bir fikir verirsiniz ve arama sonuçlarında sitenizin yanında zengin snippet'lerin görüntülenmesini sağlarsınız. İşte zengin snippet'lerin ne olduğuna ve nasıl kullanılacağına dair harika bir genel bakış.

13. Bir blog yazın.

Temel bir işletme web sitesine sahip olmak harikadır, ancak sitenizdeki bir bloga düzenli olarak benzersiz, alakalı içerik eklemek, size arama trafiğini çekme konusunda en iyi şansı verecektir. Potansiyel müşterilerinizin  hangi konularla ilgilendiğini öğrenin ve bu sorunları ele alan uzun biçimli içerik yazın. Mümkünse, blogunuzu ayrı bir alan adı yerine işletme sitenizin kök alanında (ör. Www.siteniz.com/blog) tutun.

14. İlgili anahtar kelimeleri bulun ve kullanın.

Anahtar kelimeler, birkaç yıl önce sahip oldukları önem düzeyine sahip değildir. Bununla birlikte, anahtar kelime araştırması, sitenize dahil edilecek popüler ve alakalı konuları bulmanın hala iyi bir yoludur. Bununla ilgili adım adım rehberlik için içerik pazarlama kılavuzuna bakın.

15. İçerik pazarlaması, arama sıralamalarının anahtarıdır.

Blogunuz (bkz. # 13), sosyal medya ve e-posta listesi aracılığıyla yüksek kaliteli içerik oluşturmak ve dağıtmak, yüksek sıralamalara ulaşmanın ve sürdürmenin, potansiyel müşterilerinizle güven oluşturmanın ve nihayetinde satışları artırmanın anahtarıdır. İçeriğinizi yalnızca arama motorları için optimize etmeye odaklanmak yerine, hem arama motorlarının hem de okuyucularınızın seveceği mükemmel, iyi araştırılmış içerik oluşturmak ve tanıtmak için bütünsel bir yaklaşım benimseyin.

Senin Tepkin Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow