LinkedIn'in Size İş Bulabileceğini Bilmediğiniz 10 Yol
İş dünyasının birincil arama motorunu ve sosyal ağını kullanarak iş aramanızdan yararlanmak için ipuçları

İş arayanların çoğu, LinkedIn profillerine yeni, profesyonel görünümlü bir fotoğraf eklemenin önemli olduğunu bilir. Ancak, bir fotoğraf yayınlamamanın, işe alım yapanların bir iş aramasında LinkedIn profilinizi bulmasını engelleyebileceğini biliyor muydunuz?
LinkedIn, iş arayan profesyoneller için tartışmasız bir sosyal ağdır - ya da şu anda bakmıyor olsanız bile. Jobvite'e göre, işe alım yapanların yüzde 92'si bugün işlerinde sosyal medyayı kullanıyor ve LinkedIn, en çok kullandıkları sosyal ağ.
Yine de, iş arayanların çoğu iş bulmalarına yardımcı olmak için LinkedIn'i en üst düzeye çıkarmıyor. Bunun yerine özgeçmişlerini kopyalayıp yapıştırıyorlar ve doğru işverenin onları bulmasını umuyorlar. Milwaukee merkezli bir LinkedIn danışmanı olan Sue Gresham, sorunu daha da karmaşık hale getiriyor: 40'lı yaşların ortalarında ve üstündeki bazı profesyoneller, sosyal medyayı genç meslektaşları kadar anlayamayabilir ve LinkedIn'den nasıl yararlanacaklarını bilmiyor olabilir, diyor Milwaukee merkezli LinkedIn danışmanı Sue Gresham.
İşte bilmiyor olabileceğiniz 10 LinkedIn stratejisi, aracı ve ipucu, her biri sizi yeni bir işe veya yeni bir kariyere bir adım daha yaklaştırabilir.
1. Harika hikayelerle kendinizi unutulmaz kılın.
İşe alma görevlileri ve işe alım yöneticileri herkes gibidir - akıl uyuşturan gerçek listelerinden çok hikaye anlatmaya yanıt verirler. Ayrıca araştırmalar, hikayelerin hafızaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla, LinkedIn profilinizde iyi bir veya iki hikaye anlatmak, sizi işe alım uzmanları için daha akılda kalıcı hale getirebilir.
Örnek: Profilinizde yayınladığınız her iş için sorumluluklarınızı belirtmekle yetinmeyin. Gresham, işteki başarılarınız hakkında ilginç bir hikaye örmenizi tavsiye ediyor. En önemlisi, sorunları ve bunları nasıl çözdüğünüzü açıklayın, özellikle de önemli zorluklara yaratıcı çözümler bulduysanız. Anlatımınızı kısa ve öz tutun; uzun hikaye , meşgul işe alımcılar için bir sapma olabilir.
2. Nereye gittiğinize veya nerede olduğunuza odaklanın.
Gresham, kariyer ortasındaki profesyoneller, belirli bir iş veya sektörde yıllarca çalıştıktan sonra kendilerini yeniden keşfetmeye çalışıyorlar. Ancak çoğu zaman LinkedIn profilleri yalnızca bulundukları yeri yansıtır. Bunun yerine profilinizi gitmek istediğiniz yere odaklayın.
İdeal işlerinizi bulun, ardından profilinizi bunlar etrafında oluşturun, diyor Gresham. Örneğin, tüm yıllara dayanan deneyiminizden tonlarca beceriyi listelemek cazip gelse de, aradığınız işle alakalı olan şeylere odaklanın. Ve elbette, artık bir işte kullanmak istemediğiniz becerileri kaldırın. Gresham, bir zamanlar LinkedIn'deki becerileri arasında Facebook danışmanı listelediğini ancak artık Facebook danışmanlığı yapmak istemediğine karar verdiğinde bunu sildiğini söylüyor.
3. Taze tutun.
Gresham, bir LinkedIn profili, sizi "benzersiz ve işe almaya değer" yapan şeyleri açıkça temsil eden "canlı, nefes alan bir belge" olmalıdır, diyor Gresham, sabit bir çevrimiçi özgeçmiş değil. Profilinizi canlı tutmanın bir yolu: Facebook'ta güncellemeleri paylaştığınız gibi, alanınızla ilgili konularda düzenli olarak güncellemeler paylaşın.
LinkedIn'in Kariyer Uzmanı Catherine Fisher, LinkedIn blog gönderileri gibi uzun biçimli içerik yayınlamanın "bir işe alım uzmanının dikkatini çekmenin başka bir harika yolu" olduğunu söylüyor. Sizi seçtiğiniz alanda bir uzman olarak konumlandırmanıza yardımcı olan "deneyiminizi pekiştirmek için düşünce liderliği tavsiyelerini, günün en önemli öykülerine ilişkin içgörüleri veya sektör trendlerini paylaşabilirsiniz".
4. Görselleşin.
Gresham, Instagram çağında birçok insan görsel içeriğe iyi tepki veriyor, bu nedenle mümkün olduğunda LinkedIn profilinizi daha görsel hale getirin, diyor Gresham.
Ödüller kazandınız mı veya etkileyici dereceleriniz veya sertifikalarınız var mı? Harika - fotoğraflarını sadece metin halinde listelemek yerine profilinizde yayınlayın. İyi karşılanan bir sunum yaptıysanız, bunu LinkedIn'in sahip olduğu SlideShare'de yayınlayın ve LinkedIn profilinize ekleyin. (Nasıl yapacağınız burada açıklanmıştır.) İlginç bir videoda yer aldıysanız veya ürettiyseniz, bunu da LinkedIn profilinizde yayınlayın.
5. Kendinizi erişilebilir hale getirin.
Gresham, LinkedIn'deki yaygın bir hatanın, başkalarının size e-posta veya telefon yoluyla nasıl ulaşabileceklerini netleştirmemesi olduğunu söylüyor. LinkedIn, ücretli kullanıcılarının gönderebileceği InMail sayısını sınırlar ve ücretsiz hizmet üyelerinin InMail göndermesine izin vermez. Bu nedenle, e-posta adresinizi ve telefon numaranızı, özetinizde olduğu gibi profilinizde belirgin bir şekilde listelemeniz önemlidir.
6. İşe alma yöneticileri ve işe alım görevlileri ile doğrudan iletişime geçin.
Mobil pazarlama ajansı ve LinkedIn uzman kullanıcısı Purplegator başkanı Bob Bentz, arayan kimliği ve taşan e-posta gelen kutuları sayesinde, önemli iş insanlarıyla iletişim kurmanın gittikçe zorlaştığını belirtiyor. "LinkedIn, iş arayanların en iyi arkadaşıdır çünkü kapı bekçilerinden, yani önemli yöneticilerin bekçi köpeklerinden kaçınır," diyor. InMail aracılığıyla "Aslında LinkedIn, işe alım yapan kişiye doğrudan mesaj alabileceğiniz muhtemelen tek yerdir".
Bentz, InMail'inizi oluşturmak için ek tavsiyeler sunar: “Pazar günü bir LinkedIn mesajı göndermenizi tavsiye ederim. C düzeyindeki yöneticiler genellikle Pazar gecesini önümüzdeki hafta için hazırlık yaparak geçirirler ve yaptıkları bir şey LinkedIn sayfalarına bakmaktır. Pazar günü çalıştığınız gerçeğinden etkilenecekler. İlk mesajınızın sizi basitçe tanıtması ve aşırı ısrarcı olmamanız önemlidir. Yöneticinin LinkedIn'deki kimlik bilgilerinizi görmesini ve kim olduğunuzu hatırlamasını istiyorsunuz. Mesajınızda ortak bir zemin bulmaya çalışın. Görüşme veya tarama sürecinde tanıştığınız insanlardan bahsedin ve onların kişiliklerini ve profesyonelliklerini övün. Bu iş için satış konuşması yapma zamanı değil. Bu daha sonra gelecek. "
7. LinkedIn'i bir arama motoru olarak düşünün.
Kariyer ve tutku koçu Lori Bumgarner, LinkedIn'in Google kadar bir arama motoru olduğunu ve profesyonelleri, işe alım uzmanlarını, şirketleri ve işleri bulmaya odaklandığını söylüyor. Sektörünüzdeki işe alım görevlilerini aramak için kullanın. Örnek: Reklamcılık yapıyorsanız, reklam ajansları üzerinde bir arama yapabilirsiniz.
Linkedin'in "İlgilenebileceğiniz işler" sayfasını kullanarak da işlere göz atabilirsiniz.
Kapak tarafında: İşverenler anahtar kelimeleri kullanarak adayları ararlar, bu nedenle Beceriler ve Onaylar bölümünüzü bulunmasını istediğiniz alakalı anahtar kelimelerle oluşturmak önemlidir.
Arama danışmanı ve yönetici özgeçmiş yazarı Donna Svei, "Çoğu insan profillerinin bu bölümünün önemli olmadığını düşünüyor" diyor. Ancak işe alım yöneticileri ve işe alım uzmanları, olası iş adaylarını aramak için işe alım uzmanları için tasarlanmış birinci sınıf bir plan olan LinkedIn Recruiter'ı kullanıyor. Svei, "Beceriler ve Onaylar bölümünü dahili ve harici işe alım görevlilerinin kendileri gibi kişileri bulmak için kullandıkları anahtar kelimelerle oluşturan LinkedIn kullanıcılarının, işe alım yapanların arama sonuçlarında gösterilme olasılığının çok daha yüksek olduğunu" açıklıyor. "Bu, alakalı profil görüntülemelerini ve ilk röportaj için başınızı sallama şansınızı artırır."
Bumgarner, profilinizin ad alanına da kısa bir anahtar kelime öbeği koymanızı önerir. Alışılmadık olsa da, bu taktik, işe alım görevlilerinin ne yaptığınızı hemen anlamalarına yardımcı olabilir ve profilinizin anahtar kelime aramalarında bu kelime öbeği için daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir. Bumgarner'ın LinkedIn profilinde kendi adına anahtar kelimeleri nasıl birleştirdiğini görebilirsiniz.
8. Asla yeni fırsatlar aradığınızı söylemeyin.
Uzmanların çoğu LinkedIn profilinizde iş aramanızdan bahsetmemeniz gerektiği konusunda hemfikirdir - özellikle de çalışıyorsanız. Optimal Sales Search için bir yazılım ve teknik satış görevlisi olan Sonja Hastings, işe alım uzmanlarının aramalarında iş arayan gibi terimler kullanmadıklarını belirtiyor. Aslında, içinde arama kelimesi olan profillerden kaçınabilirler, diye ekliyor Bumgarner. Başka bir neden: profilinize iş arayan veya geçiş yapmak "sizi biraz çaresiz gösteriyor" diyor Gresham.
9. Diğer sosyal medya profillerinizi temizleyin.
LinkedIn, iş bulanların kullandığı en önemli sosyal ağ olsa da, kesinlikle tek değil. Jobvite anketine göre, Facebook, işverenler arasında en çok ziyaret edilen ikinci sosyal ağdır (LinkedIn için yüzde 87'ye karşı yüzde 55). İşe alım görevlileri, başka bir sosyal ağda sizin hakkınızda öğrendiklerinden hoşlanmazlarsa, işe alınma şansınızı öldürebilir.
Gresham, 50'li yaşlarında olan bir müşterisinin, büyük bir şirketin CFO'su olmak için bir iş teklifi pazarlığının son aşamalarında olduğunu söylüyor. Şirketteki C düzeyindeki bir yönetici, bazı kışkırtıcı, "politik olarak yanlış" gönderiler içeren kadının Facebook profilini buldu. İş teklifi iptal edildi.
10. İşverenlerin sizi bulabilmesi için profesyonel bir fotoğraf yayınlayın.
Uzmanlar, LinkedIn profil fotoğrafının olmaması ölümün öpücüğüdür. Profilinizin şüpheli görünmesine neden olur. Gresham, LinkedIn profilinizi eksik yapar ve LinkedIn, işe alım uzmanlarının ve diğerlerinin gördüğü arama sonuçlarında tamamlanmış profilleri tercih eder.
Fisher, aslında bir profil fotoğrafı içeren LinkedIn üyelerinin 21 kata kadar daha fazla profil görüntülemesi aldığını belirtiyor. "Fotoğrafınız sanal el sıkışmanızdır, bu nedenle bir profesyonel olarak rolünüzle uyumlu, ancak sizi yaklaşılabilir kılan bir fotoğraf yükleyin" diye ekliyor. "Ve bunu profesyonel tutmayı unutmayın! Veteriner hekim değilseniz, muhtemelen kedinizle çekeceğiniz bir fotoğraf en iyi seçim değildir. "
Gresham, kariyerinin ortasında veya sonunda olan biri için 10 veya daha fazla yıl önce çekilmiş bir fotoğrafını kendilerinin paylaşması ne kadar cazip gelse de bunu yapmayın, diye uyarıyor Gresham. Mülakata çağrılırsanız, yaş farkı hemen ortaya çıkacaktır. Ve görüşmeciniz başka ne sakladığınızı merak edebilir.
Hiçbir şey değilse, güncel olmayan bir fotoğraf gerçek değildir. Ve özgün olmak, sosyal medyada ve iş görüşmelerinde her zaman iyi bir stratejidir.
Senin Tepkin Nedir?






