Pusulasız Gezinmenin 3 Yolu

İşte Pusulasız Gezinmenin Yolları

 0
Pusulasız Gezinmenin 3 Yolu

Günümüzün Sat Nav, GPS ve her elde bir akıllı telefon dünyasında, bazen kablosuz bağlantılarınızın sınırlarından kaçmak imkansız görünüyor. Yine de kablosuz ağların en ücra yerlere bile hızla genişlemesine rağmen, her yıl 2.000'den fazla yürüyüşçü ve kampçı kayboluyor. Bunlardan yaklaşık 200'ü bir kaç gün içinde anca bulunabiliyor. Kendinizi bu gergin durumda bulursanız, yönünüzü alabilmenizi sağlamak için bu üç özelliğe dikkat edin.

Yosun ile Navigasyon

En sık kullanılan bu doğal navigasyon göstergesi, kolaylıkla yanlış yorumlanabilir. Muhtemelen yosunun ağaçların kuzey tarafında büyüdüğü söylendi ve bu bazen doğru olsa da, bu kesinlikle mutlak değildir ve kendinizi kaybolmuş bulmanız durumunda buna güvenilmemelidir.
Yosun kullanarak başarılı bir şekilde gezinmek için, kesinti becerilerinizi kullanmanız gerekir. Yosun gelişmek için serin ve nemli bir ortama ihtiyaç duyar ve bu ortam ağaçların kuzey tarafında daha yaygın olsa da, böyle bir ortam yaratabilecek başka faktörler de vardır. Yeraltı suyunun buharlaşması nedeniyle, zeminin 60 cm civarı içindeki hava hemen hemen her zaman nemli olacak ve baktığı yönden bağımsız olarak yosun büyümesini teşvik edecektir. Gezinme amaçları için yere bu kadar yakın yosunları göz ardı etmek genellikle yararlıdır. Ek olarak, sığ bir sınıf veya kaba dokulu bir yüzey (kaba kabuk gibi) gibi faktörler nem tutmaya katkıda bulunur ve bu nedenle, hangi yöne bakarsa baksın yosun için uygun bir ortam oluşturur. Bu koşullarda bulunan yosun da aynı şekilde göz ardı edilmelidir.
Bununla birlikte, yerden 60 cm'den daha yüksek dikey bir yüzeyde yosunla karşılaşırsanız, muhtemelen öğle güneşinin buharlaşmasından gölgeleniyordur. Bu yosun muhtemelen ağacın kuzey tarafında olacak.

GÜNEŞLE GEZİNME

Yol boyunca , bir yerden edindiğiniz başka bir bilgi, muhtemelen güneşin doğudan doğduğunu söylüyor. Ağaçların kuzey tarafında yosun yetiştiği iddiası gibi bu da yarı gerçektir. Gerçekte, ekinokslar sırasında (21 Mart ve 22 Eylül) güneş sadece doğu yönünde yılda iki kez yükselir ve yılın geri kalanı doğudan 90 dereceye kadar sapabilir.
Gün ortasında çok daha güvenilir bir güneş navigasyonu yöntemi uygulanabilir ve sadece bir çubuk gerektirir. Her gün en kısa gölge, dünyanın herhangi bir yerinde mükemmel bir kuzey-güney çizgisi oluşturacaktır. Kuzey yarımkürede, çubuğun tabanı en güneydeki nokta olacak ve gölge kuzeyi işaret edecek. Bu amaçla 'öğle vakti'nin saatinize göre öğlen değil, güneşin günün en yüksek noktasına ulaştığı zamanı ifade ettiğini unutmamak önemlidir. Ne zaman en kısa olduğunu belirlemek için gölgenin ucunun oluşturduğu çizgiyi izlemek faydalıdır.

YILDIZLARLA GEZİNME

Pek çok insan, çok karmaşık olduğu korkusuyla yıldızları kullanarak navigasyon fikrinden vazgeçiyor (Çok fazla yıldız var, değil mi?). Yönünüzü bulmak için yıldızları kullanmak aslında aldatıcı bir şekilde basittir. Yalnızca Polaris'i ('Kuzey Yıldızı' olarak da bilinir) bulmanız gerekir.
Bunu yapmanın en kolay yolu "Büyük Kepçe" yi bulmaktır. Bu takımyıldızı bulduğunuzda, 'işaretçi yıldızları' üzerine sıfırlayın, kepçe sapını yukarı kaldırırsanız sıvının akacağı iki nokta. Bu ikisinin oluşturduğu çizgiyi kepçenin altından tepesine kadar takip ederseniz, Polaris bu yöndeki ilk iki yıldız arasındaki mesafenin tam olarak beş katı olacak şekilde onun boyunca konumlandırılacaktır.
Herhangi bir bilgide olduğu gibi, bilgiyle ne yapacağınızı bilmiyorsanız, ana yönlerinizi bilmek yardımcı olmaz. Bu nedenle, seyahat edildiğinde sizi eninde sonunda sizi güvenli bir şekilde medeniyete döndürecek bir yola veya başka bir özelliğe götürecek bir 'acil durum yönü' olması her zaman yararlıdır. Güvenli seyahatler!!

Senin Tepkin Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow