Renklerin insan psikolojisindeki yeri
Renk, sözel olmayan bir iletişim şeklidir. Yani renklerin dili ve anlamı vardır. Bu nedenle anlamı bir bireyden diğerine, bir günden diğer güne göre değişebilir. Bu tamamen rengin verdiği enerjinin hangi noktada anlam ifade ettiğine bağlıdır.Renklerin anlamları; kültürlerin yaşanmışlıkları, gelenek ve görenekler gibi birçok konu sebebiyle Antik çağlardan beri değişmektedir. Bazı renkler diğerlerine göre daha kolay fark edilir, dikkat çeker ve psikolojimiz üzerindeki etkileri daha baskındır. Kimi renkler fizyolojik olarak veya psikolojik olarak bizi daha çok etkiler. Örneğin, çalışma odamızda kullandığımız renkler bizim üretkenliğinizi artırabilir veya azaltabilir.

Mavi renk;
kurtarıcı,sakinleştirici,huzur,barışı,sakinliği ifade eder. Deniz ve gökyüzünü varsayalım enerjimizi ve iç huzurumuzu arttıtan bire renktir.Sessizliğin rengidir. Rüyalarda bile mavi ışık vardır genelde. Güven duygusu yaratır.
Beyaz renk;
Saflığı sadeliği ifade eder. Temizlik,hijyen,yenilik,umut,masumiyet,yalnızlık,güvenirlilik çağrıştırır.Maneviyeti çağrıştırır.
Yeşil renk;
sakinlik.huzur,barış,denge,eşitlik,para,çevrecilik,huzur,hayat kelimlerini ifade eder.Dördüncü çakra, şifadır aynı zamanda. İç huzuru güçlendirir. En kolay farkedilen renktir.
Siyah renk;
ağırlık,güç,tutku,hırs.. Yeniden doğuş,erteleme ifadelerini çağrıştırır. Siyah renk ne kadar içimizi karartsa da kurtarıcı tekdüzen bir renktir. Olgunluk ifade eder.
Pembe renk;
aşk,heyecan,tutku,neşe,feminen,duyarlı kavramlarıyla özdeşir.
Sarı renk;
İletişim açısından önemlidir. bolluğu ifade eder ve dikkati arttırır. iyimserlik ve neşe duygularını çağrıştırır.. Gençlik ve pozitif duygularımızı arttırır..
Senin Tepkin Nedir?






