TV Alırken Akılda Tutulması Gereken 8 Nokta
İpuçları, yeni TV'nizi satın alma konusunda sağlam bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

TV alırken akılda tutulması gereken 8 nokta
Yeni bir TV seçmek basit bir işlem değildir. Günümüzde farklı özelliklere sahip ve aynı fiyat aralığında çeşitli panel boyutları sunan bir dizi marka bulunmaktadır.Buradaki ipuçları, yeni TV'nizi satın alma konusunda sağlam bir karar vermenize yardımcı olacaktır.
Marka
Çoğumuz bilinen, pazar lideri markalara gözümüz takılır. Ancak bunlar her zaman eniyi seçim olmayabilir.
Gerektiği gibi çeşitli faktörler vardır: Markanın bölgenizde hizmet ağı var mı?
Evde montaj, duvar montajı, fiyata dahil mi ve ne tür bir garanti ile birlikte geliyor?
Samsung, Philips, Sony gibi markalar, paranızın karşılığını fazlasıyla verir ve çok fazla harcamak istemiyorsanız iyi seçenekler olabilir.
Yerleştirme
Bir TV satın almadan önce, nereye yerleştirilmesini istediğinize karar verin - bir masa sehpasına veya duvara monte edin. Günümüzde çoğu üretici, kutuda bir stand bulunan TV setlerini göndermektedir ve duvara montaj braketinin ayrıca satın alınması gerekir.
TV'yi duvara monte etmeye karar verirseniz, sarkan kabloları gizlemenin bir yolunu bulmanız gerekeceğini unutmayın. Ayrıca, TV'yi diğer cihazların (set üstü kutusu, oyun konsolları, DVD oynatıcılar) kolayca bağlanabileceği bir yerde tutmanız önerilir.
Bağlantı ve bağlantı noktaları
Çoğu insan televizyonlarına bağlanabilecek cihazların sayısını kontrol etmeyi unutur.
Günümüzde cihazların çoğu, en iyi kalitede video ve ses çıkışı için TV'ye bağlanmak üzere bir HDMI bağlantı noktası kullanır. Bununla birlikte, gerekirse bir kompozit / bileşen bağlantı noktası yoluyla da bağlanabilirler.
Öncelikli olarak yüksek tanımlı kaynakları bağlamayı planlıyorsanız, en az dört HDMI bağlantı noktasına sahip bir TV arayın; bu, cihazları değiştirirken kabloları değiştirmeniz gerekmeyeceği için yararlı olacaktır.
Ses çıkışı
Hoparlör çıkışı, ince TV'lerin doğrudan zayiatı olmuştur. İnce TV'lerin çoğu,% 70'in üzerindeki hacimlerde parlama eğilimi gösteren çift 10 watt (RMS) hoparlörlerle birlikte gelir.
Kaliteli bir ses deneyimi istiyorsanız, bir ev sinema sistemine veya ayrı bir hoparlör sistemine yatırım yapmanızı öneririz. TV'nin çok kanallı ses çıkışı için ideal olan optik veya SPDIF / koaksiyel ses çıkışı bağlantı noktasına sahip olup olmadığını kontrol edin.
Bu bağlantı noktalarına sahip TV bütçenize uygun değilse, çoğu TV'nin birlikte geldiği daha yaygın olarak bulunan 3,5 mm (kulaklık) ses jakını kullanabilirsiniz.
Kablosuz bağlantı
Bir TV'de İnternet bağlantısının birçok faydası vardır: Talep üzerine multimedya içeriğine erişebilir, sosyal ağlarınızda bir sekme tutabilir ve bazı durumlarda video görüşmeleri bile yapabilirsiniz.
TV'de yerleşik WiFi olup olmadığını veya bağlantı için harici WiFi USB dongle'ları destekleyip desteklemediğini kontrol etmeniz gerekecektir. Bu, ev WiFi ağınızı bağlamanıza ve TV'nizde ses / video içeriği yayınlamanıza olanak tanır.
Çoğu akıllı TV, içeriği akıllı telefonunuzdan / tabletinizden doğrudan TV'ye kablosuz olarak aktarmanıza olanak tanıyan DLNA veya Miracast desteğiyle gelir.
Akıllı veya akıllı olmayan TV
Akıllı TV'ler bir süredir ortalıkta ve 2000 tl'den daha düşük bir fiyata kolayca bir tane alabilirsiniz.
Smart TV, bir akıllı telefon işletim sistemine benzer şekilde çalışan bir işletim sistemi (OS) (Android, GoogleTV, Tizen vb.) Önceden yüklenmiş olarak gelir.
İçeriği görüntülemek, ek uygulamalar ve hatta oyunlar yüklemek için İnternet'e bağlanabilirsiniz. Smart TV, çok daha iyi bir genel kullanıcı deneyimi sunar.
Ancak Smart TV'nin normal TV'ye göre daha pahalı olduğunu unutmayın. 32 inç akıllı TV fiyatına 42 inç normal TV alabilirsiniz.
HD Ready mi, Full HD mi yoksa 4K mı?
Bunlar, TV ekranının çözünürlüğünü belirtmek için kullanılan terimlerdir. HD ready 1,366 x 768 piksel, tam HD 1,920 x 1,080 piksel ve 4K 3,840 x 2,160 piksel çözünürlük sunar.
Çözünürlük ne kadar yüksek olursa görüntü kalitesi o kadar iyi olur.
Bütçeniz varsa 4K TV almanızı öneririz. Değilse, en azından tam bir HD ekrana gidin. HD-ready TV en ucuzudur ve SD (standart tanımlı) içeriği izlemek için yeterince iyi olsalar da, tam HD TV'ye kıyasla keskinlik ve netlikteki belirgin farkı fark edebilirsiniz.
Hangi TV boyutu?
Bugün mevcut olan yaygın TV paneli boyutları şunlardır: 32, 40, 42, 46/49 ve 55 inç.
En iyi izleme deneyimi için ideal ekran boyutunun hangisi olduğuna karar vermek için, TV'nin yerleştirileceği yer ile yatağınız / koltuğunuz / sandalyeniz arasındaki mesafeyi ölçün.
İzleme mesafesi 4-6 ft arasındaysa, 32 inçlik bir ünite satın alın. Mesafe daha fazlaysa, mesela 5-8 ft arasında, 40/42 inç TV'yi tercih edin.
6-9 fit mesafeden görüntüleyecekseniz 46/49 inçlik bir panele gidin. 50 inçten daha büyük setler için, 8 ft'den daha uzun bir izleme mesafesine sahip olmak en iyisidir.
Senin Tepkin Nedir?






